09 June 2011

Fever Nora Elena

Di sebabkan aku gler sgt nak tulih entry 2 kali dlm sehari neyh...so "Assalamualaikum" x di beri lar dah..hikhik.

Fever "NORA ELENA"
Utk yg x pernah tgk ag, neyh secara ringkas citernye:


Sinopsis Drama Nora Elena

Sepuluh tahun yang lalu, kesucian Nora Elena dinodai. Andai masa boleh diulang kembali, pasti jiwanya tidak punah. Tapi dia sedar, takdir hidup tidak memihak kepada sesiapa. Saiful Idham, tunangnya pergi kerana tragedi ini. Tiba-tiba muncul Seth menawarkan diri utk menjadi suaminya. Nora Elena keliru…

Ternyata doa Seth dimakbulkan. Sepuluh tahun dia menjejaki gadis itu. Nora Elena, cinta yang bermula dari pandang pertama. Namun kenyataan tidak seindah impian. Hangatnya asmara Seth, namun hanya dia yang terbakar sendiri. Rasa cinta isterinya tidak dapat disentuh walaupun hakikatnya mereka berkongsi ranjang yang sama. Jiwa lelakinya merintih. Nora Elena bagai bayang-bayang yang tidak dapat dipegang.

“Hakikatnya, aku suami dan kamu isteri. Perkahwinan ini adalah simpulan mati. Hanya maut yang akan memisahkan kita berdua.” tegas Seth.

Tapi mengapa Elena menjadi wanita asing dalam perkahwinan ini? Rahsia yang selama ini disimpan kemas akhirnya terbongkar. Sebenarnya… Sethlah lelaki durjana itu. Menodainya atas alasan kerana kasihnya yang suci! Benarkah?

Lelaki adalah nafas hidup dan wanita adalah nadi jiwa… saling memerlukan dan mencintai. Dan cinta itu maknanya saling memberi dan menerima. Nora Elena akhirnya reda menerima Seth. Dia tidak akan menoleh lagi kerana lelaki itulah syurganya di akhirat nanti.


Untuk pengetahuan readers, Drama neyh actually adaptasi dr novel "Kasih yg suci" karya Meen Zulaikha. Alhamdulilah,minatnye pasai sggup gak la carik novel neyh..:P


Fever Nora Elena neyh kalau kat Fb byk lar page2 by admin utk di "LIKE" gara2 fenomena Nora Elena neyh...hahahaNantikan final episode k!:)

2 comments:

  1. Eh. hg pun layan Nora Elena jugak ka. nmpk gaya aku sorg je xlayan cita ni. hahahha :P

    ReplyDelete
  2. aishhh..sinopsis mcm kt belakang novel jer..hahaha

    ReplyDelete