30 July 2011

Cikgu siti!

Assalamualaikum wbt wat sume readers..:)
Actually, da dekat sebulan gak la aku x on9 apetah lg nak update entry kan..mmg xlar.;P
Ngn bz sbg wanita bekerjaya di Nursery..balik2 pun cari tilam lar gamaknye..
Aish..mengalahkan org keje kilang lak asenye..

Sepanjang aku bekerja neyh cam2 lar pengalamannye..
Dari baby sampai lar kanak2 yg berusia 5 tahun, da mcm2 perangai aku jumpa..
but its really2 having fun..cuma tyme keje ney penat uh mmg x tergambar lar..
Sampai satu tahap kter akan rse, tobat lar ak xnk da keje ney..hiihi..

baby2 yg aku jaga lak dr si kecik yg bwu pas pantang 40hari smpi lar yg ke 7 bln..
Cam2 ragam tp itulah yg dikatakan pengalaman kan..:)


meyh cni nak introduce ckit baby2 yg comey momey sgt ney:)


Baby Puteri Nur Ameera, 4 bln..(look at her cheek!grrr)


Baby Adeel izzabad, 6bln..(this one i really2 dedek kan dye)hahahaha


Baby Ahmad Naufal, 8 bln (bulu mata yg lentik)!


baby Elham yusof, 4 bln (so cute of u my dear)!


Baby Haziq, 7 bln (a bit of chinese look):)

There a few ag baby yg x sempat nak capture pic coz depa2 bwu ag kat taska M&P ney. Malikul afdhal, Nadhrah sakinah n shamil.Sory, coz we have a week only to get to know.hikhik..
baby nadhrah lak jgn nges teross!

I pray that all of u will be a kind of as a person of caliph, n not be spoiled always yea.
be a good boy n gurl dears..:)

Cikgu Siti sayang semua...Luv u..Luv u..Hukhuk

Salam Ramadhan

Andai tingkah laku diri ini pernah menyakiti dirimu, maafkanlah diriku..
Sekiranya kata-kata yang keluar dari mulut ini pernah mengguris hatimu, ampunilah diriku...

Dunia itu racun, zuhud itu ubatnya..
Harta itu racun, zakat itu ubatnya..
perkataan yg sia2 itu racun, zikir ubatnya..
Seluruh umur itu racun, taat itu ubatnya..
Seluruh tahun itu racun, Ramadhan itu ubatnya..

(ciplak dr Syed mohd Neezar..hihi.sowi lar beb;) sharing is caring..hahahaha


video

Semoga ramadhan yg akan dtg ney membawa lbey byk keberkatan dlm menunaikan ibadah terhadapNya.:)